Enthousiasme over Satino Black BriQ

donderdag 22-10-2015

Enthousiasme over Satino Black BriQ XXL
Nieuwbouwlocatie Spoorwiel van de Brabantse zorginstelling Schakelring heeft haar mindervalidentoiletten ingericht met het Satino Black BriQ XXL concept. Ook zijn de toiletten van de bewoners in de somatische verpleeghuiszorg voorzien van BriQ-dispensers en het speciale Satino Black BriQ XXL toiletpapier. Teamleider Facilitair Annemargriet van Teeseling - van den Berg: “Onze verzorgers zijn er heel blij mee. We hebben meteen een 5-jarig contract afgesloten.” 

De verzorgers van Spoorwiel die de ouderen helpen zijn enthousiast over het concept. “Door de extra breedte van het papier hebben de verzorgers meer houvast en hebben ze ook minder papier nodig”, zegt Annemargriet van Teeseling - van den Berg. “Bovendien past een vel XXL precies op de bodem van een steek en dat is natuurlijk hartstikke handig. Ook de bewoners die zichzelf nog goed kunnen helpen, maar toch vanwege de leeftijd een ietwat mindere motoriek hebben, redden zich prima met BriQ XXL.”   

De verhuizing naar Spoorwiel in Waalwijk vond begin juni plaats, de officiële opening is op 8 oktober. Spoorwiel is de 9e locatie van Schakelring. “Het is gebouwd volgens de laatste ideeën over zorg voor ouderen. Dat wil zeggen met veel leefruimte voor de bewoners die gestimuleerd worden om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Wij voorzien in de zorg waartoe de mensen niet meer in staat zijn.” 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
“Het idee achter de BriQ XXL is afkomstig van onze productiemedewerker Stuart Clarke”, zegt Matthijs Wijnands, accountmanager Washroom. “Het bewijst maar weer eens dat MVO in ons DNA zit en diep is doorgedrongen in de wortels van ons bedrijf. Iedereen denkt mee.”  

Duurzaamheid was voor Schakelring een belangrijk aspect, licht Matthijs verder toe, maar design en kleur waren ook belangrijk. “Met name de zwarte kleur van de dispensers is van doorslaggevend belang geweest, omdat voor de bewoners een thuisgevoel op de kamers moest worden gecreëerd. Wit is daartoe minder geschikt, omdat die kleur de ruimtes veel te klinisch maakt. “Klopt”, zegt Annemargriet van Teeseling – van den Berg, “je komt echt bij de mensen thuis, dat was vanaf het begin de bedoeling.” 

Ological Toilethygiëne
Tot slot was ook de flexibiliteit en klantgerichtheid van Ological bij de verhuizing belangrijk. Tussen het tekenen van het contract en de volledige installatie zaten slechts twee werkdagen. Net voor het weekend werd de order getekend. In het weekend zijn alle dispensers geleverd, die vervolgens op maandag door Ological geïnstalleerd zijn. Hierdoor konden alle bewoners en verzorgers meteen gebruik maken van hun nieuwe toiletinrichting.

Matthijs: “Satino Black BriQ XXL is écht een bijzonder concept waar de mensen in de zorg die het al gebruiken heel enthousiast over zijn. BriQ XXL blijkt een geslaagde innovatie in de zorg te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er heel snel steeds meer gebruikers bij zullen komen.”  


Fotobijschrift: Zorginstelling Spoorwiel is gebouwd volgens de laatste ideeën over zorg voor ouderen. Satino Black BriQ XXL sluit daar naadloos bij aan.
 

Enthousiasme over Satino Black BriQ

Satino Black BriQ XXL

"Extra breed toiletpapier verhoogt het gemak op het toilet bij ouderen en mindervaliden"