ECOstyle BV

WEPAPERCYCLE past perfect in de filosofie van ECOstyle

Voor ECOstyle is MVO niet iets dat je erbij doet, het is de basis van het bedrijf. Het circulaire karakter van WEPAPERCYCLE past goed binnen de opvattingen van ECOstyle over MVO. Marco van der Honing, medewerker inkoop: “ECOstyle is een familiebedrijf dat vijftig jaar geleden werd opgericht door o.a. een boer die zag hoeveel gif er in de landbouw werd gebruikt en zich realiseerde dat het zo niet voor altijd door kon gaan. Hier is ECOstyle uit voort gekomen: een bedrijf in natuurlijke, biologische producten voor tuin en dier. Zoals meststoffen, plantenvoeding, gewasbescherming, diervoeders en dierverzorgingsproducten.  

Het bedrijf verkoopt alleen producten die mens, dier en milieu niet schaden en heeft die uitgangspunten ook toegepast op de eigen bedrijfsvoering. De nieuwe bedrijfspanden in het Friese Oosterwolde zijn 5 sterren BREEAM-gecertificeerd, de hoogste standaard voor gebouwen. “We voorzien bijvoorbeeld volledig in onze eigen energiebehoefte, hebben voorzieningen die biodiversiteit stimuleren, vangen regenwater op om de toiletten mee door te spoelen én we hebben voor onze toilethygiëne gekozen voor de Satino Black-lijn van Ological. Het feit dat zowel de dispensers als het toiletpapier en de handdoekjes van volledig gerecycled materiaal zijn gemaakt, sprak ons erg aan. Voor het afvoeren van ons vertrouwelijk papier maakten we al gebruik van de diensten van Reisswolf. Toen we erop attent werden gemaakt dat we met slechts het aanpassen van de papiercontainer zouden kunnen aansluiten bij WEPAPERCYCLE, hebben we vrijwel meteen besloten om de stap te zetten.” 

Met name het feit dat WEPAPERCYCLE het cradle-to-cradle-principe op toegankelijke wijze in de praktijk brengt, maakte indruk op ECOstyle. “Het past naadloos in de filosofie van ons bedrijf. We zoeken al een tijdje naar mogelijkheden om invulling te geven aan cradle-to-cradle, maar we hadden nog geen toepassing gevonden. Voor ons papier hebben we met WEPAPERCYCLE de mogelijkheid nu wél.”

WEPAPERCYCLE
ZILVER
  • Kg CO2 emissie
  • Liter water
  • Energie KwH
  • Kg cellulose